LAKOSSÁGI SZOLGÁLTATÁSOK

Lakossági szolgáltatásainkat elsősorban magánemberek számára ajánljuk.

Tudjuk, hogy Ügyfeleink ideje drága.

Ezért, hogy csökkentsük az Ő életükben a különböző földmérési ügyeikkel kapcsolatos teendőinek elvégzését , rugalmas feladat megosztást és ügyintézési rendszert alakítottunk ki.

Teljeskörű földhivatali ügyintézést biztosítunk a rendelésfelvételtől a bejegyzésig. Ennek következtében tehermentesíteni tudjuk Őket az ügyintézés okozta stressztől és fáradalmaktól.

Birtokhatár kitűzése

Nap mint nap találkozunk olyan problémákkal és telekszomszédok közötti vitákkal, amelyek könnyedén megelőzhetőek lennének, ha mindenki ismerné a saját telkének határait. Ezzel sok bosszúságot és pénzt spórolhatnának meg.

Minimális befektetéssel megelőzhetőek a problémák!

Az egyik leggyakoribb lakossági megrendelés, amivel megbíznak bennünket a birtokhatárok kitűzése, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy a terepen a földhivatali adatok alapján kijelöljük a földrészlet jogi határát.

Ezért amikor telket vásárol, vagy mielőtt meglévő birtokán bármilyen építést, átalakítást tervez, érdemes felméretnie/kitűzetnie annak pontos határait, így nem érik meglepetések.

Így biztos lehet abban, hogy:

  • Nincs konfliktus, felesleges telekvita
  • Nem éri utólagos kellemetlen meglepetés
  • Nyugodtan alhat
  • Nincs drága pereskedés
Telekalakítás-megosztás, összevonás, határrendezés, telekcsoport újraosztása

Szeretné telkének adottságait maximálisan kihasználni?

Gyakran egy telek mérete és beépíthetősége nincs összhangban. Pécsett és a régióban egyáltalán nem ritka, hogy az építési és beépíthetőségi előírások miatt egy telekre annak méretéhez képest viszonylag kis méretű ingatlan építhető.

A telekmegosztási eljárás során egy telket 2 vagy több részre osztunk, amelyek mindegyike beépíthető. A megosztás ingatlannyilvántartási átvezetését követően az új telkek önálló földrészletként, saját helyrajzi számmal fognak szerepelni.

Segítünk megosztani a telket az építési előírások betartásával oly módon, hogy jól használható és a tulajdonos érdekeit figyelembe vevő, önállóan is értékesíthető telkeket kapjunk!

Épületfeltüntetés, épülettörlés

Építkezik? Meglévő régi épülete lebontásra került? Új épületet épített?

Fontos, hogy ingatlana a valóságnak megfelelően legyen ábrázolva az ingatlan-nyilvántartási térképen!

Megrendelését követően a terepen felmérjük az új épület helyzetét majd ez alapján elkészítjük azt a műszaki dokumentációt amely alapját képezi a földhivatali átvezetés.

Szolgalmi dokumentáció elkészítése

Nincs közvetlen út kapcsolata a telkéhez? A szomszédnak a telkén vezet a csapadékvize, szennyvíze? Kút van a telkén?

Ha ezzel kapcsolatos problémája adódik segítünk. Kollégáink a kérdéses helyszínt felmérik és azt egy vázrajzon ábrázolják. Ebben az esetben is teljes körűen végezzük a földhivatali ügyintézést. Sőt! Ha ezzel kapcsolatosan szakági tervezőre esetleg ügyvédre van szüksége kiterjedt partneri kapcsolatunknak köszönhetően ebben is rendelkezésre tudunk állni.

Földhivatali ügyintézés

Ügyfeleinknek teljes körű földhivatali ügyintézést is kínálunk, legyen szó akár bejegyzésről, törlésről vagy más ügyekről.

Ezáltal a sorban állással, papírok kitöltésével és az ügyintézéssel járó időt és stresszt is megspóroljuk számukra. Ezáltal a sorban állással, papírok kitöltésével és az ügyintézéssel járó időt és stresszt is megspóroljuk számukra.

Tervezők részére vállaljuk földhivatali térképek beszerzését

MÉRNÖKGEODÉZIAI FELADATOK

A mérnökgeodézia fogalomkörébe a tervezett létesítmények tervezésével, kivitelezésével és a későbbiekben üzemeltetésükkel kapcsolatos geodéziai munkák tartoznak. Számíthat Ránk ha tervezési térképre, szerkezetek, műtárgyak kitűzésére, térfogatszámításra, esetleg építmények mozgásvizsgálatára van szüksége illetve bármilyen ezzel kapcsolatos geodéziai probléma megoldásában.

Szakági tervezési alaptérkép készítése

Egy beruházás tervezési szakaszában különösen fontos a precíz felmérés és az ezekből készített tervezési alaptérképek elkészítése.

A tervezőnek több fontos szabványt kell betartania a tervezési folyamat során legyen akár építész-, közmű-, út tervezési feladat. Ennek eredményeként a tervező részére egy digitális, 3 dimenziós geodéziai tervet adunk, amit a saját számítógépes szoftverében tud használni a tervezési folyamatban. A tervezési alaptérkép birtokában a tervező sokkal könnyebben és pontosabban tudja elvégezni ezeknek a szabványoknak a betartását és költséghatékony tervezését.

Szolgáltatási palettánkba beletartozik a felmérésekből készített különböző hossz- és kereszt szelvények készítése és földtömeg számítások elvégzése is.

Miért előnyös ez?

Mert a tervező így sokkal könnyebben meg tudja határozni a beruházás pontos mértékét:

  • Jobban ki tudja használni a költségkeret méretét és adottságait, mert nyugodtabban és bátrabban tervezhet, illetve
  • Garantáltan az előírásoknak megfelelő lesz a kiviteli terv (elfelejtve a pontatlan alapfelmérésből eredő későbbi problémákat).
Építési geodéziai művezetés

A sikeres kivitelezés egyik kulcsa a kivitelezési fázisonkénti pontos, precíz mérés és kitűzés!

Nagyobb projektek során különböző alvállalkozó cégek váltják egymást. A munkájuk precíz végrehajtásához kitűzzük , hogy pontosan mit és hova kell megépíteniük. Az építés alatt is folyamatos mérési kontroll van az építés ellenőrzésére.

Az elkészült építményekről megvalósulási dokumentációt készítünk.

Az építési geodéziai művezetés során minden munkafolyamat előtt megadjuk, kitűzzük a következő munkafolyamat kivitelezési helyeit. Mivel minden esetben ugyanazon viszonyítási pontokhoz, ugyanazzal a módszerrel, digitális tervekből és profi műszerekkel mérünk, így a tévedés lehetőségét kiküszöböljük.

Állandó jelenlétet biztosítunk a beruházás/kivitelezés ideje alatt.

Homlokzati felületszkennelés és kiértékelés

Bonyolult vagy éppen nagy homlokzatok esetében nehéz a felület nagyságát kiszámítani. Egy felújítási munkálat során azonban az akár pár százalékos tévedés is sokba kerülhet, hiszen túl sok alapanyagot rendel a kivitelező! Mindez azonban megelőzhető.

Műszereink segítségével „beszkenneljük” a homlokzati felületet, és milliméterre pontosan megrajzoljuk, hogy az mekkora. Így a kivitelező pontos adatok alapján tud kalkulálni, anyagot rendelni. Nincs tévedés, idegeskedés és túlrendelés.Az építész tervező pedig aktuális és precízen meghatározott méretekkel, rajzzal tudja folytatni a tervezési folyamatot.

Egy homlokzat kivitelezésnél Könnyedén és pontosan kiszámíthatja mennyi anyagra van szüksége, még a legbonyolultabb homlokzatok, felületek esetén is. Árajánlatát ez alapján biztonsággal tudja meghatározni.

  • Időt takarítunk meg Önnek.
  • Levesszük a terhet a válláról.
  • Pénzt spórolunk a tervezőknek és kivitelezőknek.
Domborzat felmérés

A tervezési/fejlesztési területet GPS és földi eljárással a domborzat jellemző pontjaival felmérjük és CAD rendszerben ábrázoljuk. A felmért pontokból Digitális Domborzatmodellt készítünk. A domborzatot szintvonalakkal és különböző színekkel modellezünk. Így egyszerűen generálhatóak hossz – és keresztszelvények, vízlefolyási vonalak. Ezzel kapcsolatosan speciális megrendelői igényeket ás ábrázolási megjelenéseket is ki tudunk elégíteni.

Bányamérési feladatok

Külszíni szén-, agyag-, sóder-, homok bányák stb. felmérése. Bányaművelési térképek elkészítése, térfogat számítás. Kitermelt anyagok mennyiségének dokumentálása. Valamint ezzel kapcsolatos hites bányamérői feladatok ellátása.

TÁRSASHÁZAK FELMÉRÉSE

Az újonnan és korábban épített társasházak üzemeltetésében tudunk támogatást nyújtani.

A precíz felmérést követően pontosan számíthatóak a tulajdoni hányadok. Rajzi mellékletként fontos részét képezik az alapító okiratoknak. Teljeskörűen vállaljuk ennek a munkafolyamatnak az ügyintézését a felméréstől a földhivatali feladatokon keresztül.