Lakossági szolgáltatások

Lakossági szolgáltatásainkat elsősorban magánemberek számára ajánljuk. Tudjuk, hogy Ügyfeleink ideje drága. Ezért, hogy csökkentsük az Ő életükben a különböző földmérési ügyeikkel kapcsolatos teendőinek elvégzését , rugalmas feladat megosztást és ügyintézési rendszert alakítottunk ki. Teljeskörű földhivatali ügyintézést biztosítunk a rendelésfelvételtől a bejegyzésig. Ennek következtében tehermentesíteni tudjuk Őket az ügyintézés okozta stressztől és fáradalmaktól.

Birtokhatár felmérés, kitűzés

Nap mint nap találkozunk olyan problémákkal és telekszomszédok közötti vitákkal, amelyek könnyedén megelőzhetőek lennének, ha mindenki ismerné a saját telkének határait. Ezzel sok bosszúságot és pénzt spórolhatnának meg.

Minimális befektetéssel megelőzhetőek a problémák!

Az egyik leggyakoribb lakossági megrendelés, amivel megbíznak bennünket a birtokhatárok kitűzése, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy a terepen a földhivatali adatok alapján kijelöljük a földrészlet jogi határát.

Ezért amikor telket vásárol, vagy mielőtt meglévő birtokán bármilyen építést, átalakítást tervez, érdemes felméretnie/kitűzetnie annak pontos határait, így nem érik meglepetések. Így biztos lehet abban, hogy:

 

  • Nincs konfliktus, felesleges telekvita
  • Nem éri utólagos kellemetlen meglepetés
  • Nyugodtan alhat
  • Nincs drága pereskedés

Telekalakítás

megosztás, összevonás, határrendezés

Szeretné telkének adottságait maximálisan kihasználni?

Gyakran egy telek mérete és beépíthetősége nincs összhangban. Pécsett és a régióban egyáltalán nem ritka, hogy az építési és beépíthetőségi előírások miatt egy telekre annak méretéhez képest viszonylag kis méretű ingatlan építhető.

A telekmegosztási eljárás során egy telket 2 vagy több részre osztunk, amelyek mindegyike beépíthető. A megosztás ingatlannyilvántartási átvezetését követően az új telkek önálló földrészletként, saját helyrajzi számmal fognak szerepelni.

Segítünk megosztani  a telket az építési előírások betartásával oly módon, hogy jól használható
és a tulajdonos érdekeit figyelembe vevő, önállóan is értékesíthető telkeket kapjunk!

Épületfeltüntetés, épülettörlés

Építkezik? Meglévő régi épülete lebontásra került?

Új épületet épített?

Fontos, hogy ingatlana a valóságnak megfelelően legyen ábrázolva az ingatlan-nyilvántartási térképen!

Megrendelését követően a terepen felmérjük az új épület helyzetét majd ez alapján elkészítjük azt a műszaki dokumentációt amely alapját képezi a földhivatali átvezetés.

Szolgalmi dokumentáció elkészítése

Nincs közvetlen út kapcsolata a telkéhez? A szomszédnak a telkén vezet a csapadékvize, szennyvíze? Kút van a telkén?

Ha ezzel kapcsolatos problémája adódik segítünk. Kollégáink a kérdéses helyszínt felmérik és azt egy vázrajzon ábrázolják. Ebben az esetben is teljes körűen végezzük a földhivatali ügyintézést. Sőt! Ha ezzel kapcsolatosan szakági tervezőre esetleg ügyvédre van szüksége kiterjedt partneri kapcsolatunknak köszönhetően ebben is rendelkezésre tudunk állni.

Földhivatali ügyintézés

Ügyfeleinknek teljes körű földhivatali ügyintézést is kínálunk, legyen szó akár bejegyzésről, törlésről vagy más ügyekről. Ezáltal  a sorban állással, papírok kitöltésével és az ügyintézéssel járó időt és stresszt is megspóroljuk számukra.