Földmérőre van szüksége?

Földmérés gyorsan, pontosan, földhivatali ügyintézéssel PÉCSETT, BARANYA ÉS PEST MEGYÉBEN. Baranya megyén kívül kérje egyedi, személyre szabott ajánlatunkat!

A földhivatali adatszolgáltatástól számított akár 2 munkanapon belüli helyszíni felmérés

A földhivatali adatszolgáltatástól számított akár 5 munkanapon belüli dokumentáció elkészítése

Földhivatali ügyintézés, hogy egy percet se kelljen az ügyintézéssel foglalkoznia

Azonnali megoldásra van szüksége, mert elakadt az ügyintézés során?

Nem várt meglepetés érte ingatlanának ügyintézésével kapcsolatban?

A földmérés lehetőséget és nem elakadást jelent többé!

A földmérés a legtöbb esetben azonnali megoldást kíván!

Gyakran teljesen váratlanul érheti, hogy
egy telekhatár elhelyezkedése, vagy egy épület feltüntetése nem úgy van nyilvántartva, mint azt Ön gondolná, ahogy a valóság alapján egyértelmű lenne.

Sokszor ezek problémát jelentenek egy ingatlan adás-vétel, hitelfelvétel, építkezés, társasház alapítás során.

Ilyenkor minden nap számít, hiszen 1 hónap csúszás ebben a helyzetben akár több százezer forint többletköltséget is okozhat.

A folyamatok nem állhatnak meg!

Ezért találtuk ki Önnek „Elsőbbségi” vagy akár az azonnali megoldást nyújtó „Soron kívüli” szolgáltatásunkat.

30 éve foglalkozunk geodéziával.
Nincs az az eset, amivel még ne találkoztunk volna.

Telekhatár kitűzés

Talán az egyik legkellemetlenebb dolog, ha telekszomszédjával vitás ügy alakul ki a telekhatár megsértése miatt. Ezek könnyedén megelőzhetőek, ha mindenki ismeri, hogy pontosan meddig tart a telekhatára. Amikor telket vásárol, vagy mielőtt meglévő birtokán bármilyen építést, átalakítást tervez, érdemes felméretnie/kitűzetnie annak pontos határait, így nem érik meglepetések. A birtokhatárok kitűzése során a földhivatali adatok alapján kijelöljük a földrészlet jogi határát. A kitűzésről minden esetben helyszínrajz készül, valamint sor kerül annak földhivatali vizsgálatára is

– Nincs későbbi konfliktus, felesleges telekvita

– Nem éri utólag kellemetlen meglepetés

– Nincs drága pereskedés

– Élhető, nyugodt szomszéd-szomszéd viszony alakul ki

Telekalakítás

Gyakran egy telek mérete és beépíthetősége nincs összhangban. Országosan egyáltalán nem ritka, hogy az építési és beépíthetőségi előírások miatt egy telekre annak méretéhez képest viszonylag kis méretű ingatlan lenne építhető, az alábbi eljárásokkal azonban lehetséges a telek beépíthetőség növelése.

– A telekmegosztási eljárás során egy telket 2 vagy több részre osztunk, amelyek mindegyike beépíthető. A megosztás ingatlannyilvántartási átvezetését követően az új telkek önálló földrészletként, saját helyrajzi számmal fognak szerepelni.

– Több szomszédos telke van? Ennek a telekcsoport újraosztási folyamatnak a során a helyi építési szabályzat és a tulajdonosi szándék figyelembe vételével kialakítjuk az új földrészletek határait.

– Szomszédjával kapcsolatban rendezné a már kialakult ingatlan határokat? A telekhatár-rendezési folyamat során kialakítjuk a rendezési részt akár úgy, hogy területileg nem változik a meglévő ingatlanok területi értékei. A megrendelő részéről szükséges a telket érintő és terhelő szolgalmi jog jogosultjának írásbeli hozzájárulása.

Épületfeltüntetés utólag/épület bontás

Építkezett? Meglévő régi épülete vagy annak egy része lebontásra került? Új épületet épített? Fontos, hogy ingatlana a valóságnak megfelelően legyen ábrázolva az ingatlan-nyilvántartási térképen és a tulajdoni lapon is!

Ennek hiánya beruházásoknál, hitelfelvételnél valamint ingatlan eladásnál jelenthet gazdasági és időben is jelentkező problémát. Az épületfeltüntetés menete a következőként zajlik: megrendelését követően a helyszínen felmérjük az új épület helyzetét és a meglévő épület(ek) viszonyait. Ez alapján elkészítjük azt a műszaki földmérési dokumentációt és változási vázrajzot amely alapját képezi a földhivatali ingatlan nyilvántartási átvezetésnek. A teljes ügyintézési folyamatot vállaljuk. A megrendeléstől a földhivatali ügyintézést követően a helyszíni méréseken át a földhivatali záradékolásig.

Szolgalmi jog bejegyzése

Nincs közvetlen útkapcsolata a telkéhez? A szomszédnak a telkén vezet a csapadékvize, szennyvíze? Kút van a telkén?

Ha ezzel kapcsolatban szüksége van földmérésre, kollégáink a kérdéses helyszínt felmérik, és egy változási vázrajzon ábrázolják. Ebben az esetben is teljes körűen végezzük a földhivatali ügyintézést.

Az alábbiakkal kapcsolatban mind keressen minket bizalommal:

  • Szolgalmi út – átjárási szolgalmi jog
  • Közmű átvezetési szolgalmi jog
  • Csatorna bekötés szolgalmi jog
  • Kút engedélyezésének szolgalmi joga
  • Levegőtisztaság-védelmi övezet szolgalmi joga

Amennyiben ezzel kapcsolatosan szakági tervezőre, esetleg ügyvédre van szüksége, akkor kiterjedt partneri kapcsolatunknak köszönhetően ebben is rendelkezésre állunk.

Társasházak felmérése

Társasházi lakásához megvásárolta szomszédja egy szobáját, vagy teljes lakását, esetleg a padlásteret, és azt összenyitná?

Mindez a társasházi alapító okirat módosítását vonja maga után, aminek fontos részét képezi a pontosan kiszámított tulajdoni hányadok meghatározása és alaprajzi mellékletek biztosítása. Teljeskörűen vállaljuk ennek a munkafolyamatnak az ügyintézését a felméréstől a változási vázrajz elkészítésén át a földhivatali záradékolásig.

Domborzati felmérés családi ház tervezéshez

Amennyiben telket vásárol, és házat szeretne építeni, akkor szüksége lesz domborzati felmérésre. Építésze a felmért domborzati viszonyokra tervezi az új épületet. Ugyancsak szüksége lehet rá, ha meglévő házának bővítését tervezi. Abban az esetben, ha az építész ajánlata nem tartalmazza a földmérés díját, akkor keressen minket, hogy rövid határidővel elkészítsük domborzati felmérését, tervezési alaptérképét.

Hogyan indul a folyamat?

1.
A kapcsolatfelvételt 24 órán belül feldolgozzuk.
2.
Telefonon pontosítjuk a feladatot
3.
Földhivataltól bekérjük a szükséges dokumentumokat, digitális térképeket.
4.
Helyszínen elvégezzük a felmérést.
5.
Geodéta szakértőink elkészítik a dokumentációkat és vázrajzokat.
6.
Személyesen átadjuk a záradékolt rajzokat.

Telekhatár vitája van szomszédjával?

Telket
vásárol,
vagy ad el?

Építkezik?

FÖLDMÉRÉS AJÁNDÉK FÖLDHIVATALI ÜGYINTÉZÉSSEL

A földhivatali sorbanállás, és ügyintézés akár egy fél napot is elvehet az életéből. Mi ismerjük a dokumentáció igényt, az adatigénylési folyamatokat és kihívásokat. Mindezt elvégezzük Ön helyett

Értéke: 20.000 Ft

Gyakran ismételt kérdések

És megnyugtató válaszok

Van-e plusz fizetni valóm?

Nincs, mindent belekalkuláltunk. Az árajánlat mindent tartalmaz, a földhivatali költségeket is.

Van földhivatali ügyintézni való?

Önnek nem kell a hivatalba szaladgálnia, és sorban állnia. Mindent elvégzünk az Ön nevében, Ön helyett.

Mit kell rendelkezésre bocsájtanom?

Megrendelő adatok mellett csupán a helyrajzi szám pontos megjelölését várjuk Öntől. Minden mást mi fogunk beszerezni a Földhivatalból.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben meg kívánja rendelni szolgáltatásaink egyikét. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.