Ismerős a mérési nehézség víz alatti területeken?

Hogyan lesz RÉSZLETES MEDERTÉRKÉPED úgy, hogy nem a pótmérésre tartogatod a profitod?

Bízd ránk a kötelező felmérési alaptérkép elkészítését, te pedig koncentrálj csak a tervezésre!

A magas értékű terveid stabil alapját csak te tudod biztosítani

A pontos és precíz geodézia az alapja

A kiváló látvány és kiviteli tervek szükséges de nem elégséges feltételei annak, hogy a kivitelezés is a megfelelő pontossággal haladjon. A Precíziós mederfelmérési és geodéziai szolgáltatásainkkal egy lehetőséget kínálunk ennek biztosításához.

Ismerős a mérési nehézség víz alatti területeken?

Földmérő a vízben

1. Precíz térképek nélkül elveszel?

A pontos és részletes térképek hiánya jelentős akadály lehet a tervezési folyamatok során, különösen a bonyolult vízi környezetekben.

2. Nehezen megközelíthető helyszínek felmérése?

Az olyan területek, amelyek csak speciális eszközökkel érhetők el, rengeteg fejfájást és plusz költséget okozhatnak a tervezési projektekben.

3. Túl nagy költség a geodéziai munkálatokra?

A magas költségek gyakran korlátozzák a projektek hatékonyságát és a tervezési lehetőségeket.

Figyelj, most bemutatjuk, hogyan tudunk segíteni a tökéletes tervek elkészítésében!

Szupercsúcs technológiával működünk, hogy te nyugodtan dolgozhass.

Vizes élőhelyek? Mély medrek? Nincs akadály előttünk

Azonnali támogatás minden „vizes” projektben – csak hívd a csapatunkat!

Egy pontatlan és elnagyolt geodéziai felmérés nem állhat a magabiztos tervezés-kivitelezés útjába

Erre számíts ha együtt dolgozunk

#1

Drónhajós szonárfelmérés. Az adatrögzítés egyszerre kettő frekvencián történik így a lágyiszap vastagság is felmérésre kerül. Lehetőség van 10 centiméter sűrűségű felmérés elvégzésére. Így a mederfenék terep domborulatai nagy pontossággal térképezhetőek.

A drónhajó méreténél fogva alacsony vízállásnál és balesetveszélyes helyeken biztonságosan működtethető. Igaz ez kikötőkben, sekély vízű halastavaknál, csatornák esetében.

#2

Geodéziai robottechnológiás támogatás. A meder felméréseknél alapvetően GPS-technológiát használunk a helymeghatározáshoz. Azonban a dús növényzet által takart területeken ez a módszer nem alkalmazható. Ilyen helyeken egy geodéziai robot mérőállomást vetünk be a felmérés kiegészítésére, amely centiméteres pontosságú adatokkal szolgál. 

A meder felmérése mellett a part menti sávról, területről geodéziai módszerekkel – vagy ortofotó felhasználásával – készítünk részletes felmérési térképeket.

dronhajo+robot

#3

Medertérkép készítése. Nagypontosságú medertérkép készítése válik lehetővé a részletes felmérésből kifolyólag. A feldolgozás dwg formátumban történik. A metszetek készítésében és megjelenésében a tervezői igényeket maximálisan figyelembe vesszük. A szelvényeken a medervonal mellett iszapmennyiségi számításokat is készítünk.

#4

Önálló munkavégzésre vagyunk képesek a vízfelületeken. Felszerelésünk megfelelően ki van alakítva a vízi munkák elvégzésére, így nem szükséges hozzá csónak vagy más közlekedési eszköz a megközelítéshez.

A teljes technológiát szükség esetén áttelepítjük más úszó platformra. Ezáltal rendszerünk alkalmazhatósága rendkívül széles körűvé válik.

Szonártechnológiás felmérésünk az egyedüli megoldás a pontos adatokhoz!

A vízügyi tervezések és vizsgálatok mára kihagyhatatlan eszköze és technológiája

Precíziós eszköz

2 frekvenciás szonár és drónhajó alkalmazása sekély vízben vagy balesetveszélyes körülmények esetén.

Geodéziai robot-technológia

Kiváló minőségű adatok a hatékony tervezéshez. Centiméter pontos meder-adatok.

Önálló vízi és terepi megoldások

Teljes, mederfelmérő rendszer saját felszereléssel és geodéta mérnöki szakértelemmel.

Mederfelmérés képekben

Kíváncsi vagy, mit tartalmaz az ajánlatunk?

Szeretnéd megtudni, hogyan oldjuk meg a víz alatti felmérés-térképezés problémáidat? Mindezt részletes, centiméteres pontosságú meder térképekkel?

01.

Drónhajóval történő és szonártechnológiát alkalmazó felmérés

A tervezési terület részletes felmérése 2 frekvenciás szonár technológiával. GPS-en alapuló pontos helymeghatározás, centiméter pontos meder-adatok.

02.

Geodéziai térképek és ortofotó

A felmérések alapja a több évtizednyi geodéziai tapasztalat. Nem csak a víztestet, medret hanem a partot és védműveket, gátakat, zsilipeket is felmérjük, térképezzük.

03.

Metszetek és mennyiség számítások

A feldolgozást digitálisan, dwg formátumban készítjük el. Alkalmazkodunk a tervezői igényekhez. Ezért a saját, megszokott tervezési sablonokat átvéve készítjük el a térképeket. Így a tervezés előkészítő, rajzolási fázisát nagymértékben megspóroljuk partnereinknek.

Néhány kiemelt helyszín ahol a megoldást nyújtjuk

ha mi végezzük a precíziós mederfelmérését

Holtágak és folyómedrek

Holtágak rehabilitációs tervezéséhez szükséges a nagypontosságú mederfelmérés mind a fő-, és mellékmeder esetében. Kotrási és beavatkozási tervek, térkép és mennyiségszámítás alapú támogatása.

Bányatavak

Bányatavak, kavicsbányák kotort mennyiségének meghatározása. Időszakonként végzett mederfelmérések, medertérképezések és mennyiség számítások. Mederváltozások monitorozása.

Halastavak és csatornák

Halastavak és csatornák vízjogi engedélyének a beszerzéséhez, felülvizsgálatához szükséges mederfelmérések, feliszapolódás vizsgálatok. Meder és partfal felmérések. Élelmiszergyárak, wellness központok technológiai tavainak vizsgálata.

Kikötők és új kikötők, hidak építése

Kikötők medervizsgálata. Új kikötők mederfelmérése és az építésének folyamatos monitorozása, résfalak, kőszórások építésének felmérései. Szádfalazott építési munkaterületek időszakos felmérése, kotort és épített anyagmennyiségek számítása.

Mi történik miután partnerünk lesz?

01.

Kapcsolatfelvétel

A tervezési helyszín valamint az ingatlan helyrajzi számának az ismeretében személyre szóló ajánlatot adunk. Valamint a megvalósítás várható időpontjával szolgálunk.

02.

Tervezői adatigénylés

A felméréshez – térképezéshez beszerezzük a rendelkezésre álló korábbi terveket és felméréseket. Egyeztetjük a pontos tervezői igényeket és a digitális szelvények sablonjait.

03.

Víztest és mederfenék felmérése

A víztest, mederfenék 2 frekvenciás szonártechnológiás felmérése, drónhajó, motorcsónak felhasználásával. Növényzettel, műtárggyal fedett helyeken, kiegészítésként geodéziai robottechnológia alkalmazásával.

04.

Dokumentáció elkészítése

Elkészítjük a megrendelésben foglalt rajzokat, térképeket, metszeteket és mennyiség számításokat. Dwg, PDF formátumban.

28+ éve foglalkozom geodéziai célú térképek készítésével...

Kanizsai Tamás

Kanizsai Tamás CEO

Üdvözölöm a T-Survey geodéziai vállalkozásnál, ahol a precíziós földmérés és térképezés nem csak szakma, hanem szenvedély. Mi, mint elkötelezett, becsületes és magas értékrenddel rendelkező magyar kisvállalkozás, jól ismerjük a kihívásokat, amelyekkel nap mint nap szembesülnek tervező és építőipari kivitelező partnereink. Törekvésünk a minőségre és az ügyfélközpontúságra a legjobb eredményeket hozza, ám tudjuk, hogy a piac zsúfoltsága miatt nem mindig könnyű észrevehetővé válni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a modern kori versenyben a jól megtervezett beruházás és a kiviteli terv minősége stratégia kulcsfontosságú. Törekszünk arra, hogy innovatív szolgáltatásaink – mint a légi fotogrammetria, a lézerszkennelés, meder felmérés és domborzati térképeink– a megfelelő ügyfelek elé kerüljenek. Célunk, hogy vállalkozásunk ne csupán növekedjen és fejlődjön, hanem lehetőséget biztosítson a környezetvédelmi és építőipari tervezés-kivitelezés szakembereiknek a kibontakozásra, és Önnek, mint ügyfelünknek, a legjobb szolgáltatásokat nyújtsa.

Hiszünk abban, hogy a magas minőségű geodéziai szolgáltatások mindenki számára elérhetők kell, hogy legyenek, legyen szó akár tervezésről, építkezési támogatásról vagy ingatlan-értékeléséről.

A T-Survey csapata elkötelezett abban, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal segítse elő ügyfelei sikerét a legmodernebb mérési technológiák alkalmazásával.

Mert Ön mint Partnerünk és Mi, mint vállalkozás megérdemeljük a legjobbat!

Mikor való neked ez a komplex geodéziai mederfelmérés?

Vízügyi tervező mérnök

Vízügyi tervező mérnökként az időd jelentős részét megspórolod ha részletes felmérést és kész geodézai szelvényeket, terveket kapsz.

Halastavakat üzemeltetsz?

Halastavak esetében gondot tud okozni a meder feliszapolódása. Ennek hol és mekkora a mérete vagy kiterjedése egy "csónakos" mintavétellel nem, vagy csak általánosságban határozható meg.

Mederkotrással foglalkozol?

Bizonyára nehézséget okoz hogy csak a kotró gép vízbe merülő gémje alapján tudod becsülni a kikotort és még kotrás előtt álló anyagok mennyiségét. Pontatlan mérésekből, havonta több ezer köbméter hiány is kilakulhat.

Statikai meder-erősítések kikőtők, partfalak esetében?

A pontos tervezéshez elengedhetetlen az, hogy lássuk mi van a "mélyben". Pontos anyagszámítás a beépített mennyiségek monitorozása költségvetési szempontból sem elhanyagolható.

A döntés a tiéd:

Szeretnéd megtudni, hogyan oldjuk meg a felmérési problémáidat a részletes, centiméteres pontosságú geodéziai térképekkel?

„Melles csizmában” nem lehet  a mai kor elvárt tervezési szabványainak megfelelni. A kis csónakkal, szemben az áramlattal és eldöntött prizmabotra végzett magasságméréssel….? Csak halmozódik a pontatlanság és nő az elazonosítás esélye…

Ahogy beépíted terveidbe a mederfelmérés részletes adatait és felhasználod a sablonjaid alapján elkészített metszeteket…az előkészítés terheit levettük a válladról.

Az időben alkalmazott professzionális geodéziai megoldások biztosítják, hogy ne okozzon elviselhetetlen terhet a hiányos és elnagyolt adatokból való tervezés.

Még mindig csak töprengsz, hogy vajon megéri e igénybevenni a precíziós mederfelmérési szolgáltatást?

A tervezési piac jelentősen felgyorsult

Ne legyenek illúzióid! Manapság a tervek előállításának a gyorsasága és a termelékenység megőrzése kulcsfontosságú. Nem beszélve az egyre emelkedő, a tervezési folyamatokat terhelő plusz költségekről.

Az elmúlt pár évben a gazdaság jelentősen átalakult

Csak a szolgáltatási árak alapján alvállakozóval szerződni, kockáztatja az eddigi biztonságos és mindig rendelkezésre álló alvállalkozói mérnök csapatot. Egyre nagyobb kitettséget okoz a tervezői piacon.

Ezt a precíziós megoldást amit kínálunk, ebben a formában kevesen szolgáltatják.

Ha a konkurenseid előbb kezdik alkalmazni , akkor az általuk elhódított piacot már jóval nehezebb lesz visszaszerezni.

Konkrét jellemzők

Pillantsunk be röviden  a kullisszák mögé …

Szakmai tagság

Építőipari Technológiai Klaszter

Építőipari Klaszter logó

Pénzügyileg legstabilabb vállalkozások között

Dun & Bradstreet Tanúsítvány – Dun & Bradstreet

Igazi értékelések, igazi visszajelzések

„Az építőipar igen ellentmondásos szakma: maradandót építünk, de addig amíg megépül a napi körülmények és munka menetek szinte folyamatosan változnak. A változó körülményekhez minden kivitelezőnek szüksége van egy olyan stabil mérnöki háttérre, mint amit a T-Survey Kft tud biztosítani.

Nagy szerencsénk, hogy Tamásék a szinte naponta változó igényeket maradéktalanul, késedelem okozása nélkül meg tudják oldani.”

Tulajdonos.
MB-Bau Kft.
MB-Bau Kft.
KERTVELLESY Építész Iroda

“ Tamás kiemelkedő precizitással es ami talán ennél is fontosabb profizmussal vállalkozik.
Szolgáltat, a szó legnemesebb értelmében.
Szeretünk vele dolgozni. ”

Kertvéllesy Gábor
Vezető építész.
Kertvéllesy Ingatlan Kft.
Kertvéllesy Építész Iroda

„Elég az, hogy egy pécsi építész jószívvel ajánlotta Kanizsai Tamást, gyorsan kellett, pontosan bemérni. Ő ennél többet tett, személyes hangvételben, odafigyeléssel, precíz mérések mellett, jól kezelhető rajzokat készített.

Nagyon örülök, hogy vezető építészként Tamásékkal (T-Survey Kft) munkakapcsolatba kerültünk. Lényeglátásuk és probléma megoldásuk összeköti a szakértelmet a piacvezető felmérési eszközök használatával.
Legyen az a kisebb épületfelmérésektől a több hektár területet lefedő geodéziai térképeken át a folyók, tavak és kikötők medertérképezéséig. Ajánlom őket!”

Csízy László. Projekvezető építész. Igazgatósági tag.
KÖZTI Zrt.
Kertvéllesy Építész Iroda

Amit már elértünk!

Évente legalább 300 napot foglalkozunk geodéziával, ráadásul mindezt 26+ éve

Felmérés évente
0 +
Alatt reagálunk
1 óra
Felmérési össztapasztalat
0 év+

Milyen értéket kapsz egy teljeskörű mederfelmérési szolgáltatással?

Lássunk erre pár  példát…

Halastó felmérése

~4 ha nagyságú, 1-1.5 méter vízmélységű, karbantartott halastó
 • Halastó felmérése : 1 nap (ÉRTÉKE: 425.000 Ft)
 • Digitális medertérkép készítése: 2 nap. (ÉRTÉKE: 170.000 Ft.)
  • Bónusz #1 mederszelvények 25 m sűrűséggel. (ÉRTÉKE: 60.000 Ft.)
  • Bónusz #2 feliszapolódási térkép (ÉRTÉKE: 50 .000 Ft.)
  • Bónusz #3 Kataszteri térkép a területről (ÉRTÉKE: 15.000 Ft.)
  • Bónusz #4 saját dwg sablon használata (ÉRTÉKE: 50.000 Ft.)
 • „Felvesszük a telefont” garancia
 • „Rendelkezünk biztosítással” garancia

Munkadíj: 465.000 Ft.- tól

Folyómeder felmérése

~ 400 m x 150 m nagyságú mederterület felmérése
 • Meder felmérése : 1 nap (ÉRTÉKE: 425.000 Ft)
 • Digitális medertérkép készítése: 2 nap. (ÉRTÉKE: 170.000 Ft.)
  • Bónusz #1 mederszelvények 25 m sűrűséggel. (ÉRTÉKE: 60.000 Ft.)
  • Bónusz #2 feliszapolódási térkép (ÉRTÉKE: 50 .000 Ft.)
  • Bónusz #3 saját dwg sablon használata (ÉRTÉKE: 50.000 Ft.)
 • „Felvesszük a telefont” garancia
 • „Rendelkezünk biztosítással” garancia

Munkadíj: 495.000 Ft.- tól

Csatorna felmérés

~ 1000 m, 15-20 méter szélességű mederterület felmérése
 • Csatorna felmérése : 1 nap (ÉRTÉKE: 425.000 Ft)
 • Digitális medertérkép készítése: 2 nap. (ÉRTÉKE: 170.000 Ft.)
  • Bónusz #1 mederszelvények 25 m sűrűséggel. (ÉRTÉKE: 60.000 Ft.)
  • Bónusz #2 Kataszteri térkép a területről (ÉRTÉKE: 15.000 Ft.)
  • Bónusz #3 feliszapolódási térkép (ÉRTÉKE: 50 .000 Ft.)
  • Bónusz #4 saját dwg sablon használata (ÉRTÉKE: 50.000 Ft.)
 • „Felvesszük a telefont” garancia
  „Rendelkezünk biztosítással” garancia

Összesen több, mint 750.000 Ft-nyi érték!

Ahogy látod, ez a speciális felmérés és részletes térképei, szelvényei több mint 700.000 Ft-nyi értéket képviselnek.
És kérlek vedd észre, a fenti összegek nem azzal a ceruzával készültek, aminek annyira vastagon fog a hegye, hogy végül a nevetségtől kitörik….

Ezek teljesen reális értékek, bármikor őszintén a szemedbe nézek és meg tudom védeni őket.

Mennyibe kerül pontosan a szonártechnológiás felmérésünk?

Most még nem az a legfontosabb kérdés, hogy mennyibe kerül, hanem az, hogy neked való-e.

Ahhoz, hogy ezt el tudjuk dönteni, egy ingyenes szakmai konzultáció keretein belül beszéljük át a kihívásaidat, céljaidat. (Arra azért számíthatsz, hogy ez a megoldás nem százezer forint, de nem is hétszázezer.)

Hogyan tudunk együtt dolgozni a víz alatti tervezésekhez szükséges mederfelmérésekben?

Szóval érdeklődsz a megoldás iránt, szuper!

Azt szeretném, ha a tervezési és felmérési elképzelések, megoldások találkoznának ezért nincs azonnali ajánlatkérési lehetőség.

Egy ingyenes 20 perces szakmai konzultációra szeretnénk invitálni első körben. Ahol átbeszéljük a felmérési és térképezési lehetőségeket valamint a partneri együttműködésünk tematikáját.

Ha a kettő között van átfedés (tehát tényleg segíteni tud neked ez az egyedi szolgáltatás) és úgy érezzük (te és mi is), hogy szívesen dolgoznánk együtt, akkor átbeszéljük a lehetséges együttműködés és ajánlatkérés részleteit.

Ki tartja a szakmai konzultációt?

A szakmai konzultáció keretein belül személyesen velem beszélsz. Minden szakmai kérdést körüljárunk.

Kanizsai Tamás

Jelentkezz a szakmai konzultációra

20 perc alatt feltárjuk a tervezési projekted felmérésének szakmai lehetőségeit és akkor is értékkel távozol ha nem tudunk együttműködni.

Néhány fontos tisztázandó kérdés az értékrendem mentén

Van egy olyan cég, aki szerintem etikátlanul használja az ilyen telefonos hívásokat manipulatív értékesítésre.

Szeretném előre tisztázni, hogy mi nem tartozunk ebbe a körbe.

Így az alábbiaktól sem kell tartanod:

Nem fogunk a zsebedben turkálni, hogy "mennyi pénzed van térképezésre..." Ez a szolgáltatás fix áras és azért nagyjából sejtheted már az oldal alapján az árkategóriát.

Magyar cég vagyunk, így nem tudunk teljesítés nélkül lelépni a pénzeddel. Marad az alázatos munka.

Nem fogunk kikérdezni a legintimebb vágyaidról csak azért, hogy utána manipulálni tudjunk vele. Szakmai kérdéseink vannak hozzád, amik alapján eldönthetjük, hasznos-e neked a program.

Nem a 20 éves flegma asszisztensemmel fogsz beszélni, akinek semmilyen valódi szakmai tapasztalata nincs. Hanem egy olyan geodéta szakemberrel, akinek több évnyi tapasztalat van a háta mögött. Tényleg szakmai hívás lesz.

Nem kell azonnali döntést hoznod a hívás alatt. Lesz lehetőséged átgondolni a szolgáltatás ajánlatát, ha úgy érzed gondolkodni szeretnél rajta.

Maradtak még kérdéseid?

…néhány azonnali válasz.

Nem kell biztosítani. Rendelkezünk csónakkal és motorral, hogy a mederfelmérést el tudjuk végezni.

Nincsen korlátja.

Természetesen viharos időjárási körülmények között nem üzemeltetjük a rendszert. Vigyázva kollégáink testi épségére.

A felmérést már jellemzően kis vízben (>30 cm) el tudjuk végezni.

Nyílt vizen GPS, fedett környzetben geodéziai robot mérőállomással egészítjük ki a felmérési technológiát.

Nagy, széles vízfolyásnál a teljes technológiát áttelepítjük motorcsónakra vagy más úszó, vizi platformra.

A halradar kialakításnál fogva a horgászat egyik kiegészítő eszköze. Helyben mutatja a halakkal és vízmélységgel kapcsolatos adatokat. Pontossága és mérési technológiája nem teszi alkalmassá arra, hogy percíz, pontos mederfelmérést rögzítsen.

Meder tervezéshez és vizsgálathoz, kotrási térképek készítéséhez valamint dokumentáláshoz drónhajóra szerelt szonártechnológia szükséges.

Opcionálisan ajánlani tudjuk a légi drónnal végzett repülést követő orthofotó készítést. Az orthofotón látható minden a mederfelméréssel szomszédos tereptárgy és növényzet. A fotó alapján térképezhetőek növényzeti határok, nádas, és esetlegesen kiszáradt terület részek is.

A térképi megjelenésben rugalmasan alkalmazkodunk a megrendelői igényekhez.

A megrendelést és a mérési időpont megbeszélését követően 1-1.5 héten belül elkészül.

A felmérés feldolgozását követően átadásra kerül a dokumentáció.

A két frekvenciás szonár technológia alapvetően cm pontosságra képes.

Geodéziai méréstechnológia alkalmazásával ezt a pontosságot tudjuk tartani.

A rendszer beállítástól függően képes akár 10 cm-ként mintavételi pont rögzítésére.

Egy időpillanatban vízszintes és magassági korrdináták valamint az adott pontban az iszap vastagság mértéke is rögzítésre kerül.

Az adatok birtokában gyakorlatilag csak megrendelői igény kérdése az ábrázolás.

Lehetőség van magasságilag színezett és az iszapvatsagságot tartalmazó metszetek és térképek készítésére. DWG és PDF formátumban készítjük el a térképeket. Természetesen EOV és Balti koordináta rendszerben ábrázolva. A térképi dokumentáció mellett átadásra kerül a teljes pontlista, koordináta jegyzőkönyvvel együtt.

Térfogat és kubatúra számításra.

Erre számíthatsz a jelentkezés során:

 • Miután megadod az alapadataidat, a választott időpontban felhívlak.
 • A rendszer felkínálja a telefonos szakmai beszélgetéshez az időpontfoglalási lehetőséget.
 • Válaszd ki mikor hívjalak!
 • Amikor eljön a választott időpont, 20 percben átbeszéljük a tervezést érintő lehetséges geodéziai megoldásokat.
 • Ha mindketten úgy érezzük, konkrét megoldást tudunk nyújatni, minden további információról tájékoztatni fogunk.
 • Ha úgy látjuk, hogy nem tudunk segíteni neked, azt is kertelés nélkül megmondjuk, volt már erre példa, nem is egy….

A legrosszabb, ami történhet: kaptál ingyen néhány tippet, amivel más szemszögből láthatod a geodézai megoldások széles tárházát. Jó ajánlat? 🙂

Ha ma még pontatlan mederadatok nélkül tervezel, akkor az eredmények jelentős százalékát a piacnál hagyod…

…és lényegében átengeded a piac meghódításának lehetőségét másoknak. Szóval inkább csatlakozz hozzánk, ismerd meg ennek a szolgáltatásnak a széleskörű alkalmazhatóságát. Zsebeld be a kulcsrakész megoldásainkat és engedd, hogy a tervezés alapjai stabil lábakon álljanak!

[Ingyenes útmutató]

HOGYAN VÁLASSZ MEGBÍZHATÓ FÖLDMÉRŐT 7 LÉPÉSBEN?

Kevés a megbízható földmérő?

Kerüld el a leggyakoribb hibákat és találd meg a legjobb földmérőt, aki garantáltan pontos munkát végez!

Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan válassz olyan földmérőt, amivel biztos lehetsz a pontos és megbízható eredményekben!

A profi földméréshez profi szakemberre van szükséged.

Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, mire kell figyelned a választás során.