3D épület szkennelés

Praktikus segítség a pontos kalkulációkhoz építkezés és felújítás során

Egy építkezés vagy felújítás izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli folyamat. Ahhoz, hogy elképzeléseink tökéletesen megvalósuljanak, és még a költségek se szálljanak el, pontos méretekre és anyagszükséglet kalkulációra van szükségünk. Gyakran felmerülő kérdés, hogy mennyi csempét vegyek, vagy mennyi festék kell egy szoba kifestéséhez. Vezetékcserekor például azzal is rengeteget spórolhatunk, ha tudjuk, hol van a vezeték a falban, hiszen így a munkálatok kisebb bontásokkal járnak, olcsóbbak lesznek.

Honnan kaphatjuk meg a választ a fenti a kérdésekre? A 3D épület szkennelésen alapuló Épület „Őssejt” Levétel szolgáltatás a modern technológia segítségével precíz és megbízható adatokat szolgáltat, amelyek alapján egyértelmű választ kapunk a építkezés és felújítás során felmerülő mennyiségi kérdésekre. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan segíthet ez a szolgáltatás konkrét esetekben, és hogyan lehet könnyebben tervezni és kalkulálni a burkolástól kezdve a hőszigetelésen át a vezetékcseréig.

Elektromos vezeték és vízvezeték keresése a falban

Az elektromos vezetékek és vízvezetékek keresése a falban kihagyhatatlan lépés, amikor bármilyen fúrás vagy esetleg vezetékcsere előtt állukn. Az 3D épület szkennelés egy olyan technológia, amely „átlép” a falakon és lehetővé teszi számunkra, hogy megismerjük az falban lévő elemeket és struktúrákat. Segítségével nem csak a vezetékek pontos elhelyezkedéséről kapunk információt, de azok méretéről is. Ezek pedig kincset érő információk, hiszen elkerülhetjük a véletlen károkat és a fölösleges bontást, plusz azzal is tisztában leszünk, mennyi vezeték kell egy cseréhez.

Hőszigetelés kalkulátor és szoba légköbméter számítás

A falak megfelelő hőszigetelése kulcsfontosságú egy energiahatékony otthon kialakításában. A 3D épület szkennelés segítségével pontosan meghatározhatóak a falak méretei, amely alapján könnyen kiszámítható a szükséges hőszigetelő anyag mennyisége. Emellet az épület alaprajzának és a 3D pontfelhőnek köszönhetően pontosan kiszámíthatóak a helyiségek légköbméter értékei is. Ez kulcsfontosságú információ lehet például a fűtés-hűtés tervezése során. A megfelelő légköbméret ismerete lehetővé teszi, hogy hatékony és energiatakarékos fűtési és hűtési megoldásokat válasszunk.

Fal négyzetméter számítás: mennyi csempe és festék kell?

A megfelelő anyagmennyiség meghatározása elengedhetetlen a költséghatékony tervezéshez. Az Épület „Őssejt” Levétel által szolgáltatott adatok alapján precízen kiszámolható, mennyi burkolat, festék vagy más építőanyag szükséges a tervezett munkálatokhoz. Nincs többé helye a pazarlásnak vagy mérési hibáknak: pontos adatokkal az anyagokat még hatékonyabban és gazdaságosabban tudjuk beszerezni. A kivitelezőknek részletesen átadott, milliméter pontosságú adatok pedig lehetővé teszik, hogy az elképzeléseinket tökéletesen valósítsák meg.

Belsőépítészeti tervezés

A belsőépítészeti tervezés során minden apró részlet számít, a 3D épület szkennelés szerencsére itt is segít a maximális precizitás elérésében. A kapott 3D pontfelhő alapján könnyedén és pontosan terveztethetjük meg a belsőépítészeti változtatásokat és az új berendezések elhelyezését. Legyen szó akár a nappali átalakításáról vagy az álomkonyha megvalósításáról, a tervezéshez szükséges minden adat rendelkezésre fog állni. A 3D pontfelhő segítségével a különböző elemek és berendezések precízen illeszkednek a térbe, garantálva a kívánt végeredményt.

A tervezés és kivitelezés új dimenziója

A 3D épület szkennelés által nyújtott adatokkal a tervezés és anyagmennyiség kalkuláció még sosem volt ilyen pontos és megbízható. Legyen szó burkolásról, festésről, hőszigetelésről vagy bármilyen belsőépítészeti változtatásról, az „Őssejt” Levétel segítségével garantáltan a tervezett eredményt érhetjük el. Nem szabad, hogy a bizonytalanság vagy a felesleges anyagvásárlás befolyásolja az építkezés vagy felújítás menetét. Ha kihasználjuk a modern technológia nyújtotta lehetőségeket, a tervezés és kivitelezés új dimenziójába léphetünk.

És ami még izgalmasabb: most pályázatot hirdetünk, amely során 2 szerencsés jelentkezőt kisorsolunk, akik DÍJMENTESEN megkaphatják ezt a szolgáltatást. Ha te is szeretnél részt venni a pályázaton, kattints IDE a részletekért! Ne hagyd ki ezt az egyedi lehetőséget, garantáld otthonod harmóniáját és hatékony tervezését, fejlesztését!

Kérlek ajánld másoknak:

Picture of Kanizsai Tamás

Kanizsai Tamás

CEO
Kanizsai Tamás, a T-Survey Kft. alapítója és tulajdonosa vagyok.

Pályafutásom során közel három évtizede foglalkozom geodéziával és geodéziai célú térképek készítésével.

Cégünk, a T-Survey Kft., korszerű, precíziós geodéziai megoldásokra specializálódott, melyeket lézerszkennelési technikákkal, geodéziai robottechnológiával és piacvezető mederfelmérő rendszerekkel valósítunk meg.

Hiszünk abban, hogy fontos a geodézia szerteágazó rendszerének megismertetése , valamint az általunk nyújtott szolgáltatások és mérnöki megoldások bemutatása partnereink és a szakma iránt érdeklődők számára.

Célunk, hogy betekintést nyújtsunk mindennapjainkba, és bemutassuk, hogyan alkalmazzuk tudásunkat az élet számos területén.

Az ingatlanvásárlás, építkezés és tervezés területei számtalan rejtett kihívást rejtenek, amelyek előre nem mindig láthatóak, különösen azok számára, akik nem foglalkoznak nap mint nap ezen területekkel.

Szakmai cikkeinkkel célunk, hogy partnereink mélyebb betekintést nyerjenek a geodéziai szempontok fontosságába. Legyen szó tervezésről, ingatlanvásárlásról, tervezési - kivitelezési folyamatokról, vagy akár a földhivatali és földügyi eljárásokról.

Cikkeink segítségével tisztázni kívánjuk azokat a gyakran bonyolultnak tűnő folyamatokat, amelyekkel ingatlanprojektjeik során találkozhatnak. Így biztosítva, hogy önállóan is tájékozott döntéseket hozhassanak.

Köszönöm, hogy időt szán ránk!

Remélem, hogy a T-Survey Kft. tevékenysége és elkötelezettségünk a geodézia iránt értékes betekintést nyújt Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük