3D épületfelmérés építkezés közben

3D épületfelmérés építkezés közben

A jövőbeli fejlesztések alapja

Miközben álomotthonod falai lassan emelkednek, és a tervek kezdenek valósággá válni, nem dőlhetsz hátra teljesen: gondolnod kell a jövő fejlesztéseire is. Ha most nem cselekszel előrelátóan, a jövőbeni bővítés, átalakítás vagy karbantartás könnyen drága és frusztráló helyzetekhez vezethet a pontos adatok hiányának köszönhetően. Szerencsére a 3D épületfelmérésen alapuló Épület „Őssejt” Levétel szilárd alapot teremt a jövőbeli terveid zökkenőmentes és költséghatékony megvalósításához.

Minden felújítás alapja: adat, adat és adat

Bármilyen felújítás, bővítés vagy átalakítás során kritikus jelentőségű, hogy a tervezők és kivitelezők pontos adatokkal rendelkezzenek. A lézeres épületfelmérés által rögzített információk lehetővé teszik, hogy évek múltán is könnyedén visszakövethessük az eredeti méreteket és elrendezéseket milliméter pontossággal. A tervezési és fejlesztési folyamatok sokkal hatékonyabbá válnak, hiszen nem kell költséges és időigényes mérésekkel kezdeni. Hogy még kézzelfoghatóbb legyen a 3D épületfelmérés értéke, összegyűjtöttünk pár konkrét esetet, amikor a segítségünkre lehet.

Bővítés és átalakítás

A 3D épületfelmérés lézeres technológiával méri fel az épület környezetét és szerkezetét. Ennek eredményeként milliméter pontos adatpontfelhő jön létre. Ezek az adatok tartalmazzák az épület alaprajzát, helyiségméreteket, a fal- és padlófelületek méreteit, valamint a közművezetékek elhelyezkedését és méreteit is. Ezekkel az adatokkal dolgozva könnyedén tervezhetők a későbbi bővítések és átalakítások, akár egy olyan nagy projekt esetén is, mint egy új szoba hozzáépítése.

 

Visszahívást kérekblogba fekvő

 

Belsőépítészeti tervezés

Mint minden építési munkálat, a belsőépítészeti tervezés is aprólékos figyelmet és precizitást, valamint pontos adatokat igényel. A kapott 3D pontfelhő és a többi értékes adat alapján a tervezők és kivitelezők könnyedén és hatékonyan képesek megvalósítani a belsőépítészeti változtatásokat és az új berendezések elhelyezését. Legyen szó akár a nappali átalakításáról vagy az álomkonyha megvalósításáról, a tervezéshez szükséges minden adat rendelkezésre fog állni. A 3D pontfelhő segítségével a különböző elemek és berendezések precízen illeszkednek a térbe, garantálva a kívánt végeredményt.

Anyagszükséglet számítás 

Az építőipari projektek során az egyik leggyakoribb kihívás az anyagszükséglet pontos meghatározása. A hagyományos mérési módszerek és becslések gyakran pontatlanok, ami drága és felesleges anyagvásárlást eredményez. Legyen szó csempéről, festékről, vagy más építőanyagról, az Épület „Őssejt” Levétel biztosítja a precíz kalkulációt és a tervezhetőséget. A kivitelezőknek részletesen átadott, milliméter pontosságú adatok pedig lehetővé teszik, hogy az elképzeléseidet tökéletesen valósítsák meg. Nincs többé anyag – és pénzpazarlás!

A tervezés és kivitelezés új dimenziója

A Épület „Őssejt” Levétel nem csupán egy adatgyűjtési módszer, hanem az építkezés, a felújítás és az egyéb bővítések tervezésének új dimenziója. Ha a 3D épületfelmérést választod, biztos lehetsz benne, hogy stabil és pontos alapot adsz a jövőbeli terveidnek otthonoddal kapcsolatban. Ne engedd, hogy a bizonytalanság vagy a pontatlan adatok hátráltassanak – lépj a tervezés és kivitelezés új dimenziójába, és fejleszd álmaid otthonát pontosan és költséghatékonyan!

Kérlek ajánld másoknak:

Picture of Kanizsai Tamás

Kanizsai Tamás

CEO
Kanizsai Tamás, a T-Survey Kft. alapítója és tulajdonosa vagyok.

Pályafutásom során közel három évtizede foglalkozom geodéziával és geodéziai célú térképek készítésével.

Cégünk, a T-Survey Kft., korszerű, precíziós geodéziai megoldásokra specializálódott, melyeket lézerszkennelési technikákkal, geodéziai robottechnológiával és piacvezető mederfelmérő rendszerekkel valósítunk meg.

Hiszünk abban, hogy fontos a geodézia szerteágazó rendszerének megismertetése , valamint az általunk nyújtott szolgáltatások és mérnöki megoldások bemutatása partnereink és a szakma iránt érdeklődők számára.

Célunk, hogy betekintést nyújtsunk mindennapjainkba, és bemutassuk, hogyan alkalmazzuk tudásunkat az élet számos területén.

Az ingatlanvásárlás, építkezés és tervezés területei számtalan rejtett kihívást rejtenek, amelyek előre nem mindig láthatóak, különösen azok számára, akik nem foglalkoznak nap mint nap ezen területekkel.

Szakmai cikkeinkkel célunk, hogy partnereink mélyebb betekintést nyerjenek a geodéziai szempontok fontosságába. Legyen szó tervezésről, ingatlanvásárlásról, tervezési - kivitelezési folyamatokról, vagy akár a földhivatali és földügyi eljárásokról.

Cikkeink segítségével tisztázni kívánjuk azokat a gyakran bonyolultnak tűnő folyamatokat, amelyekkel ingatlanprojektjeik során találkozhatnak. Így biztosítva, hogy önállóan is tájékozott döntéseket hozhassanak.

Köszönöm, hogy időt szán ránk!

Remélem, hogy a T-Survey Kft. tevékenysége és elkötelezettségünk a geodézia iránt értékes betekintést nyújt Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[Ingyenes útmutató]

HOGYAN VÁLASSZ MEGBÍZHATÓ FÖLDMÉRŐT 7 LÉPÉSBEN?

Kevés a megbízható földmérő?

Kerüld el a leggyakoribb hibákat és találd meg a legjobb földmérőt, aki garantáltan pontos munkát végez!

Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan válassz olyan földmérőt, amivel biztos lehetsz a pontos és megbízható eredményekben!

A profi földméréshez profi szakemberre van szükséged.

Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, mire kell figyelned a választás során.