Miért érdemes már az építkezés közben elvégezni az épületfelmérést?

Miért érdemes már az építkezés közben elvégezni az épületfelmérést?

Az előrelátás értéke:

Álmaink otthonának megépítése és a későbbi felújítások sokszor nem várt kihívások elé állíthatnak bennünket. Ahhoz, hogy az idegrendszerünket, és nem mellékesen a pénztárcánkat is megkíméljük, érdemes már az alapoknál megfontoltan és előrelátóan eljárni. Talán nem is gondoltuk volna, de az építkezés közben elvégzett épületfelmérést később, a felújítások vagy az esetleges karbantartási munkálatok közben is felhasználhatjuk, hiszen ezek a dokumentumok nem évülnek el.

De miért is érdemes előre foglalkozni ezzel, és nem akkor, amikor aktuális lesz a felújítás vagy a karbantartás? Lássuk, hogyan segíthet az előre elvégzett épületfelmérés  az előrelátó tervezéshez és a költségek hatékony kezeléséhez.

Az építkezés és felújítás költségei – így spórolhatunk lézerszkenneres épületfelméréssel

Csináld meg most, és spórolj a jövőben: A jövőbeni felújítások vagy átalakítások során is elkerülhetetlen lesz majd az épületfelmérés. Minden későbbi fejlesztéssel megbízott szakértő, tervező egy épületfelméréssel fog kezdeni, aminek díja van. Az biztos, hogy ez az összeg jóval magasabb lesz, mint jelenleg, hiszen erre évekkel később kerül sor.

Az idő pénz: Az előzetes épületfelmérés révén sok szempontból gyorsabb és zökkenőmentesebb lesz az egész építési folyamat, és a későbbi felújítások is. Mint már említettük, később is ugyanúgy szükség lesz épületfelmérésre, ám  kihagyhatjuk ezt a lépést, ha már előre megcsináltuk az építkezés során. A tervezők és kivitelezők pontos alapokra támaszkodnak majd, így elkerülhetőek a hosszadalmas korrekciók és az időpocsékolás.

Az anyag még több pénz: Egy építkezés során minden fillér számít. Az időben elvégzett épületfelmérés lehetővé teszi a pontos anyagszükséglet-tervezést, aminek eredményeképpen nem költünk feleslegesen az építőanyagokra, csempére vagy falfestékre. A hibás vagy hiányos mérések és tervek komoly pénzügyi veszteséget okozhatnak, hiszen a feleslegesen vásárolt anyagok és a javítások költségei hamar összeadódnak.

 

Visszahívást kérekblogba fekvő

 

Pontos eredmények, pontos tervezés: Egy építkezés vagy felújítás során a legapróbb részletek is számítanak. Minél pontosabb adatokkal rendelkezünk az épület méreteiről, a közművek elhelyezkedéséről és más fontos részletekről, annál hatékonyabban és pontosabban tervezhetünk. A 3D szkenneres épületfelmérés által nyert adatok pontos és megbízható alapot biztosítanak a tervezéshez, minimalizálva a későbbi változtatásokkal és karbantartási munkálatokkal – mint például a vezetékcserével – járó macerát és költségeket.

Értéknövelés és hosszú távú befektetés: Az előzetes épületfelmérés során készített megbízható dokumentáció és adatok értéknövelő tényezőként szolgálnak az ingatlan életútjában, például adás-vételkor, értékesítéskor.

Amikor álmaink otthonát építjük, a legjobb, amit tehetünk, az az előrelátás és a tervezés. Az Épület „Őssejt” Levétel – 3D Szkenneres Épületfelmérés szolgáltatásunk azoknak nyújt egyedi lehetőséget, akik már az építkezés közben szeretnék megteremteni otthonuk fejlesztésének alapjait. Az előre elvégzett épületfelmérés nem csak költségeket takaríthat meg számunkra hosszú távon, hanem pontosságot, biztonságot és tervezhetőséget is hozhat a projektbe. Ne várjuk meg, hogy a felújítások során szembesüljünk a hiányosságokkal vagy a magasabb költségekkel!

És ami még izgalmasabb: most pályázatot hirdetünk, amely során 2 szerencsés jelentkezőt kisorsolunk, akik DÍJMENTESEN megkaphatják ezt a szolgáltatást. Ha te is szeretnél részt venni a pályázaton, kattints IDE a részletekért! Ne hagyd ki ezt az egyedi lehetőséget, garantáld otthonod harmóniáját és hatékony tervezését, fejlesztését!

Kérlek ajánld másoknak:

Picture of Kanizsai Tamás

Kanizsai Tamás

CEO
Kanizsai Tamás, a T-Survey Kft. alapítója és tulajdonosa vagyok.

Pályafutásom során közel három évtizede foglalkozom geodéziával és geodéziai célú térképek készítésével.

Cégünk, a T-Survey Kft., korszerű, precíziós geodéziai megoldásokra specializálódott, melyeket lézerszkennelési technikákkal, geodéziai robottechnológiával és piacvezető mederfelmérő rendszerekkel valósítunk meg.

Hiszünk abban, hogy fontos a geodézia szerteágazó rendszerének megismertetése , valamint az általunk nyújtott szolgáltatások és mérnöki megoldások bemutatása partnereink és a szakma iránt érdeklődők számára.

Célunk, hogy betekintést nyújtsunk mindennapjainkba, és bemutassuk, hogyan alkalmazzuk tudásunkat az élet számos területén.

Az ingatlanvásárlás, építkezés és tervezés területei számtalan rejtett kihívást rejtenek, amelyek előre nem mindig láthatóak, különösen azok számára, akik nem foglalkoznak nap mint nap ezen területekkel.

Szakmai cikkeinkkel célunk, hogy partnereink mélyebb betekintést nyerjenek a geodéziai szempontok fontosságába. Legyen szó tervezésről, ingatlanvásárlásról, tervezési - kivitelezési folyamatokról, vagy akár a földhivatali és földügyi eljárásokról.

Cikkeink segítségével tisztázni kívánjuk azokat a gyakran bonyolultnak tűnő folyamatokat, amelyekkel ingatlanprojektjeik során találkozhatnak. Így biztosítva, hogy önállóan is tájékozott döntéseket hozhassanak.

Köszönöm, hogy időt szán ránk!

Remélem, hogy a T-Survey Kft. tevékenysége és elkötelezettségünk a geodézia iránt értékes betekintést nyújt Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[Ingyenes e-book útmutató]

VÁRJ!

Hogyan növelheted (akár) milliókkal az ingatlanod értékét?

Kevés a megbízható földmérő?

Kerüld el a leggyakoribb hibákat és találd meg a legjobb földmérőt, aki garantáltan pontos munkát végez!

Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan válassz olyan földmérőt, akivel biztos lehetsz a pontos és megbízható eredményekben!

A profi földméréshez profi szakemberre van szükséged.

Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, mire kell figyelned a választás során.