Lézerszkennelés.

Pár „gyakorlati alapú” gondolat

A 21. század világának óhatatlan velejárója a minél gyorsabb, kényelmesebb és precízebb munkavégzés.

Ezek az igények hívták életre a lézerszkennelés technológiáját is, amely immáron 60 éve áll a mérések szolgálatában. Segítségével képesek vagyunk bármilyen helyszínen – legyen az nehezen elérhető/veszélyes, hagyományos módszerekkel nem mérhető vagy akár koromsötét – milliméteres pontosságot elérni.

 

Visszahívást kérekblogba fekvő

 

Eszközünk lehetővé teszi az akár 80 méterre fekvő objektumok rögzítését is, valamint külön mód áll rendelkezésünkre rendkívül sötét (pl. aszfalt) vagy éppen reflektív felületek (rozsdamentes acél, üveg) rögzítésére is. A nagyfrekvenciájú lézer lehetőséget teremt statikai elemek legrészletesebb felvételére is, amely egzakt és pótolhatatlan döntéstámogatói információt képes nyújtani.
Ezt támasztja alá acélszerkezetek, födémterhelési vizsgálataink, valamint ipari padlószintek és gabonasilók mozgásvizsgálatának tapasztalatai is.

Felhasználási módja:

Felhasználási módja csaknem végtelen, a felmérő számára megadja a kreatív szabadságot, a mérés minél gördülékenyebb lehetőségét. Kiválóan ötvözhető a hagyományos geodéziai módszerekkel (GPS, mérőállomás), együttesen képesek vagyunk akár on-site georeferálni és igény esetén valós – általában EOV – vetületbe illeszteni mérésünket. Ez a lehetőség verhetetlen a terepi/mérési idő lerövidítésében, ami kifejezett igényként szokott felmerülni telephelyek, üzemcsarnokok felmérése során.

Egy „átlagos területű” lakás felmérése:

Ennek az igénynek a lakossági megfelelője, ha alaprajz készítésre vagy társasházfelmérésre kerül sor. Egy átlagos 70 m2-es lakást 30 percen belül képesek vagyunk felmérni, miközben a lakót nem kell terhelnünk bútorainak mozgatásával vagy órákig tartó „kézi” felméréssel.

Lézerszkenner épületben

Tiszta, zajmentes mivoltának köszönhetően a lézerszkenneléssel mintegy „hazavisszük” a terepet. A pontfelhő évek múlva sem veszít relevanciájából, bármikor felhasználható további adatok/mérések kinyerésére is.

Az általunk használt Trimble X7 lézerszkenner lehetővé teszi a pontfelhő színezését is, amely belsőépítészek, tervezők számára kényelmi funkcióval szolgálhat, valamint lehetőséget ad egy későbbi színes modell létrehozására is.

3D épületfelmérés pincében

Irodai utófeldolgozással a precizitás szolgálatában:

3D pontfelhő

A workflow során olyan álláspontokból való mérésekre törekszünk, amelyeket kellő átfedéssel képes összeilleszteni az algoritmus, egy koherens épülettömeggé építve azt. Irodai utófeldolgozásunk során „letisztítjuk” a pontfelhőt, finom hangoljuk annak pontosságát és a megrendelő által kért formátumba készítjük elő. Leggyakoribb kérés a .e57 vagy .rcp kiterjesztésbe való exportálás, de modellezési kérés esetén természetesen a .pla forma sem jelent akadályt, amelyből már rögtön indulhat is az Ön hozzáadott munkája.

Kérlek ajánld másoknak:

Picture of Kanizsai Tamás

Kanizsai Tamás

CEO
Kanizsai Tamás, a T-Survey Kft. alapítója és tulajdonosa vagyok.

Pályafutásom során közel három évtizede foglalkozom geodéziával és geodéziai célú térképek készítésével.

Cégünk, a T-Survey Kft., korszerű, precíziós geodéziai megoldásokra specializálódott, melyeket lézerszkennelési technikákkal, geodéziai robottechnológiával és piacvezető mederfelmérő rendszerekkel valósítunk meg.

Hiszünk abban, hogy fontos a geodézia szerteágazó rendszerének megismertetése , valamint az általunk nyújtott szolgáltatások és mérnöki megoldások bemutatása partnereink és a szakma iránt érdeklődők számára.

Célunk, hogy betekintést nyújtsunk mindennapjainkba, és bemutassuk, hogyan alkalmazzuk tudásunkat az élet számos területén.

Az ingatlanvásárlás, építkezés és tervezés területei számtalan rejtett kihívást rejtenek, amelyek előre nem mindig láthatóak, különösen azok számára, akik nem foglalkoznak nap mint nap ezen területekkel.

Szakmai cikkeinkkel célunk, hogy partnereink mélyebb betekintést nyerjenek a geodéziai szempontok fontosságába. Legyen szó tervezésről, ingatlanvásárlásról, tervezési - kivitelezési folyamatokról, vagy akár a földhivatali és földügyi eljárásokról.

Cikkeink segítségével tisztázni kívánjuk azokat a gyakran bonyolultnak tűnő folyamatokat, amelyekkel ingatlanprojektjeik során találkozhatnak. Így biztosítva, hogy önállóan is tájékozott döntéseket hozhassanak.

Köszönöm, hogy időt szán ránk!

Remélem, hogy a T-Survey Kft. tevékenysége és elkötelezettségünk a geodézia iránt értékes betekintést nyújt Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[Ingyenes útmutató]

HOGYAN VÁLASSZ MEGBÍZHATÓ FÖLDMÉRŐT 7 LÉPÉSBEN?

Kevés a megbízható földmérő?

Kerüld el a leggyakoribb hibákat és találd meg a legjobb földmérőt, aki garantáltan pontos munkát végez!

Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan válassz olyan földmérőt, amivel biztos lehetsz a pontos és megbízható eredményekben!

A profi földméréshez profi szakemberre van szükséged.

Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, mire kell figyelned a választás során.