Változási vázrajz

A térképezés és ingatlan-nyilvántartás kulcs dokumentuma

A változási vázrajzok elengedhetetlen dokumentumok, hiszen központi szerepet töltenek be a földrészletek, épületek és ingatlanok térképezésében és nyilvántartásában. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan történik a változási vázrajzok készítése, milyen fontosabb elemekből állnak, és milyen szerepet töltenek be a földhivatali eljárásokban.

A változási vázrajz készítése és tartalma

A változási vázrajz fontos szerepet játszik az ingatlanokkal kapcsolatos földhivatali térképezési és ingatlan nyilvántartási változások rögzítésében. Ez az egyik legfontosabb dokumentum a földhivatali bejegyzések és a területi változások pontos rögzítéséhez. Elkészítését földmérő szakember által elvégzett terepi mérések előzik meg, amelyek során a földrészletek, épületek terepi adatait rögzítik.

Tartalmát tekintve a változási vázrajz két fő részből áll: egy földhivatali térképi kivágatból, amelyen a térképzendő változások vastag vonallal kiemelve szerepelnek. Valamint egy területkimutatási táblázatból, amely az ingatlan változás előtti és utáni paramétereit tartalmazza.

 

Visszahívást kérekblogba fekvő

 

A változási vázrajz ára

A változási vázrajzok ára munkatípustól függően változik, a 100 ezer forinttól több százezer forintig terjedő, széles skálán mozog. Az árat számos tényező befolyásolhatja, mint például a terep adottságai, a növényzettel való borítottság, valamint a megrendelt munka összetettsége. Vegye fel szakértőinkkel a kapcsolatot, hogy pontos árajánlatot kaphasson.

A változási vázrajz záradékolása és érvényessége

Az elkészült vázrajzokat a földhivatalhoz nyújtják be, ahol a dokumentáció alapos vizsgálatát követően nyilvántartásba veszik és záradékkal látják el. Egy záradékolt vázrajz 1 évig érvényes, és későbbi felhasználáshoz újra záradékolásra van szükség.

Cégünk szolgáltatásai

Amennyiben Ön is változási vázrajz elkészítését tervezi, legyen szó akár egy kisebb családi ház térképezéséről vagy egy nagyobb terület felméréséről, forduljon bizalommal cégünkhöz. Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére az összetett térképezési és földmérési feladatok elvégzésében. Szolgáltatásaink magukban foglalják a precíz terepi méréseket, a részletes vázrajzok elkészítését, valamint a földhivatali eljárások teljes körű kezelését. Vállaljuk az egyedi igényeknek megfelelően szabott, pontos és megbízható munkavégzést, hogy az Ön ingatlanügyei zökkenőmentesen haladhassanak.

Ha további információra van szüksége vagy egyedi ajánlatot szeretne kérni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken. Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére, hogy segítsen eligazodni a változási vázrajzok világában és az Ön igényeinek leginkább megfelelő megoldást nyújtsa.

A változási vázrajzokról részletesen olvashat itt.

Kérlek ajánld másoknak:

Picture of Kanizsai Tamás

Kanizsai Tamás

CEO
Kanizsai Tamás, a T-Survey Kft. alapítója és tulajdonosa vagyok.

Pályafutásom során közel három évtizede foglalkozom geodéziával és geodéziai célú térképek készítésével.

Cégünk, a T-Survey Kft., korszerű, precíziós geodéziai megoldásokra specializálódott, melyeket lézerszkennelési technikákkal, geodéziai robottechnológiával és piacvezető mederfelmérő rendszerekkel valósítunk meg.

Hiszünk abban, hogy fontos a geodézia szerteágazó rendszerének megismertetése , valamint az általunk nyújtott szolgáltatások és mérnöki megoldások bemutatása partnereink és a szakma iránt érdeklődők számára.

Célunk, hogy betekintést nyújtsunk mindennapjainkba, és bemutassuk, hogyan alkalmazzuk tudásunkat az élet számos területén.

Az ingatlanvásárlás, építkezés és tervezés területei számtalan rejtett kihívást rejtenek, amelyek előre nem mindig láthatóak, különösen azok számára, akik nem foglalkoznak nap mint nap ezen területekkel.

Szakmai cikkeinkkel célunk, hogy partnereink mélyebb betekintést nyerjenek a geodéziai szempontok fontosságába. Legyen szó tervezésről, ingatlanvásárlásról, tervezési - kivitelezési folyamatokról, vagy akár a földhivatali és földügyi eljárásokról.

Cikkeink segítségével tisztázni kívánjuk azokat a gyakran bonyolultnak tűnő folyamatokat, amelyekkel ingatlanprojektjeik során találkozhatnak. Így biztosítva, hogy önállóan is tájékozott döntéseket hozhassanak.

Köszönöm, hogy időt szán ránk!

Remélem, hogy a T-Survey Kft. tevékenysége és elkötelezettségünk a geodézia iránt értékes betekintést nyújt Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[Ingyenes útmutató]

HOGYAN VÁLASSZ MEGBÍZHATÓ FÖLDMÉRŐT 7 LÉPÉSBEN?

Kevés a megbízható földmérő?

Kerüld el a leggyakoribb hibákat és találd meg a legjobb földmérőt, aki garantáltan pontos munkát végez!

Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan válassz olyan földmérőt, amivel biztos lehetsz a pontos és megbízható eredményekben!

A profi földméréshez profi szakemberre van szükséged.

Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, mire kell figyelned a választás során.